Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Zwijgplicht – Helen Vreeswijk.

Afbeeldingsresultaat voor zwijgplicht

  • Uitgever: Manteau Jeugd
  • Nederlandstalig
  • 400 pagina’s
  • 9789022328026
  • oktober 2012

Achterklep:

Ze wist hoe het werkte. Haar mondhoeken krulden omhoog toen ze in gedachten terugging in de tijd. Een brandschoon geweten had ze niet, maar er was toen geen keuze, hield ze zichzelf voor. Het was eten of gegeten worden. De ouderdom maakte haar week. Na al die jaren bezorgde haar verleden haar plotseling slapeloze nachten. Of was het toch de angst? Angst dat ze te zwak was om zich te verzetten als de ratten haar op een avond de mond kwamen snoeren?

Arjan moet voor school enkele weken stage lopen bij een verzorgingstehuis in de stad. Een opdracht die hij beslist niet ziet zitten: oude mensjes wassen en bedienen, het kan niet saaier. Maar daar heeft hij zich behoorlijk in vergist. Er vallen tijdens zijn dienst gewonden en zelfs doden. Het wordt pas echt luguber als een van de bewoners beweert dat er iemand rondloopt die het lot een handje helpt. Arjan twijfelt: oude mensen zijn toch seniel? Of spreekt de vrouw de waarheid? Op haar aandringen gaat hij op onderzoek uit, waardoor hij in een lastig parket komt. Feiten worden verdraaid en bewijzen worden verdoezeld.

Wat een spannend avontuur leek, wordt een regelrechte nachtmerrie. Wie zal hem, een knaap van zeventien met een niet al te beste reputatie, geloven? En hij is niet de enige met een reputatie. Hij wordt met een geheim opgezadeld waar hij geen raad mee weet.

Mijn mening:

Een spannende boek waar je langzaam in komt. het is een echte jeugdthriller. zoals we gewend zijn Helen Vreeswijk.

Personeel denkt dat de bejaarde vrouw fantasie verhalen verteld van wat ze ziet en hoort in avonden of nachten als ze hoort te slapen. droomt ze het niet?

Arjan komt in het bejaardentehuis stage lopen maar echt blij is hij er niet mee. alle oudjes zijn saai denkt hij. maar klopt het ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *