Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Zwart Water – Corine Hartman.

  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789061126577
  • november 2010
  • Paperback
  • 303 pagina’s

Achterklep:

Frederique van Ostende is een befaamd violiste. Overal waar ze optreedt mag ze staande ovaties in ontvangst nemen, en in binnen- en buitenland oogst ze lovende kritieken op haar gepassioneerde spel. Ook de carrière van haar man Davide staat in de vijfde versnelling; hij is betrokken bij het Mose-project in Venetië, een groots plan om de overstromingen te lijf te gaan in deze historische stad. Zijn ultieme uitdaging. Onder het rimpelloze oppervlak van een succesvol leven blijkt echter een groot verdriet schuil te gaan. Verdriet dat de symfonieën en sonates van Frederique een ondertoon verleent van schuld en spijt. In korte tijd worden drie mensen op gruwelijke wijze vermoord. Het onderzoek van inspecteur Kees-Jan van Aerendonck leidt in de richting van Davide en Frederique. Van Aerendonck is een ervaren rot, maar ditmaal staat hij voor een raadsel. De oplossing laat zelfs het duistere water in de Venetiaanse lagune niet onberoerd… Zwart water is een thriller over onvoorwaardelijke liefde.

Mijn mening:

Een heerlijk boek om tussendoor te lezen. Zelf had ik de plot gauw in de gaten. Ondanks dat is een goed boek voor vakantie of een afwisseling van andere genres te kunnen lezen.

Het is geen hoog literatuur maar dat maakt niks uit. Als je dit boek voor tussendoor wilt lezen is het goed te doen.

De hoofdstukken zijn kort en is goed duidelijk wat verleden is of het jeugdleven van de vrouwelijke hoofdpersoon is.

Je leert het stel best wel goed kennen. Maar op sommige punten blijft het best vlak. Ik vond er geen echte spanningsboog in. Het leest makkelijk weg.

Ga zeker de andere boeken proberen van deze auteur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *