Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Wrap up: Mei 2022.

Hallo lieve lezers.

Toen was er weer een maand voorbij en wat voor leesmaand. Ben deze maand begonnen met een proef abbo op Nextory van 60 dagen dankzij Lidl Plus. Daar staan wel vaker leuke aanbiedingen in ook over boeken. Kreeg daarna ook nog via Samsung Members 2 maanden bookchoice met extra boek. Nu nog tijd vinden van alle boeken via bookchoice ooit heb gedownload te lezen. Net als de boeken via uitgevers op mijn verjaardag. Het blijft erin schieten. Denk een bekend probleem voor boekenliefhebbers. Zoveel boeken en zo weinig tijd.

Zullen we nu maar gauw naar de gelezen boeken want het zijn nogal een aantal.

Kopgeld:

Kopgeld

Een echte klassieker onder de Tweede Wereldoorlog. Niet alles klopt meer honderd procent met de huidige onderzoeken. Maar als je van non-fictie houdt. Bekende en onbekende premiejagers worden besproken en welke instanties er mee gemoeid zijn.

 

De Ijswoestijn ( De heksenoorlog 2):

Deel twee van de Heksenoorlog, een Young Adult over heksen. Dat is natuurlijk heel erg leuk. Kan er natuurlijk niet niet heel veel over vertellen want het is deel twee.

Een mooie jonge vrouw:

Een boekenweek geschenk dat al een aantal jaar terug is.. Had hem dan ook best snel uit, was niet echt onder indruk van het boekje. Al was het wel mooi geschreven maar dat was ook nog maar de eerste boek van ik van Tommy Wieringa heb gelezen. Weet niet of ik de andere zal gaan lezen.

De pianiste van Theresienstadt:

De pianiste van Theresienstadt

Een Tweede Wereldoorlog, waargebeurd verhaal over een pianiste van Theresienstadt. Zelfs in het kamp ging ze door met piano spelen en zelfs ver na de oorlog bleef ze spelen. Het blijft een indrukwekkend verhaal. Ondanks het boek niet erg dik is, heb ik er toch een tijdje over gedaan. Ik vind ook dat het mag bij Tweede Wereldoorlog boeken. Je leert er namelijk altijd wel iets over. Elke verhaal is er namelijk eentje.

Publiek geheim: Jeugdprostitutie: 

9 potreten van 9 mensen dat in de prostitutie zijn terecht gekomen door welke omstandigheden ook. Linda Terpstra had eerst een vrouwenopvang, wat nu Fier! heet. Ze heeft zich nu veel meer gespecialiseerd in verschillende soorten therapieën en opvang van mensen. Maar er zijn verschillende instanties waar jongeren terecht kunnen als ze in de prostitutie zijn gekomen.

De goede zaak:

De goede zaak

Dit boek wauw, de recensie komt pas 18 Juni online in verband met leesclub op instagram. Heb erg genoten van dit boek. Heb natuurlijk notities opgeschreven over het verhaal om mee te kunnen praten tijdens de besprekingen. oja als jullie deze wrapup lezen is het trouwens Vaderdag. 19 Juni.

Dit en dat en van alles wat:

Van dit en dat en van alles wat

Over het leven van Martine Bijl en al haar schrijfsels en dagboeken over van alles wat. Heb dan ook goed genoten van deze luisterboek. Het was zomaar uit.

Hindergroen:

Hindergroen

Een luisterboek welke ik natuurlijk ook weer rap uit had. Alle boeken van Martine Bijl had ik heel snel uit.

Rinkeldekick:

Rinkeldekink

Weer een vlotte boek van Martine Bijl, We zullen haar nooit vergeten met al haar dingen zoals Hak groente,

Ik wist het:

Ik wist het

Een heerlijke feelgood dat ook nog eens is verfilmd. Natuurlijk wil ik het graag zien wanneer is nog de goede vraag. Maar was zeker een aanrader om te lezen voor je de film gaat zien.

 

Zoals jullie goed hebben gerekend heb ik eindelijk weer eens tien boeken gelezen. Dat is lang geleden dat ik het heb gehad. Voor de coronacrisis is het dramatisch naar beneden gegaan terwijl ik juist lekker las. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *