Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Wallenburg versus Eichmann – Alex Kershaw.

Wallenberg versus Eichmann

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789045312484
  • Druk: 1
  • oktober 2011
  • 320 pagina’s

Achterflap:

in Wallenberg versus Eichmann plaatst bestsellerauteur Alex Kershaw de twee sterke karakters Raoul Wallenberg en Adolf Eichmann tegenover elkaar. Hij beschrijft hoe ze verwikkeld raken in een diplomatiek spel, dat het lot van tienduizenden Joden en hun gezinnen zou bepalen.

Wannsee, 20 januari 1942. Adolf Eichmann is secretaris van de conferentie waar over het lot van elf miljoen Joden zou worden beslist. Alleen door de Endlösung door te voeren, zal Eichmann de waardering van Hitler krijgen waarnaar hij zo hunkert. Maar dan krijgt hij te maken met tegenwerking…

In juli 1944 haast de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg zich naar Boedapest. Van de Amerikaanse overheid heeft Wallenberg de opdracht gekregen om zoveel mogelijk Joden uit de handen van de nazi’s te houden. Ten tijde van Wallenbergs aankomst laat massamoordenaar Adolf Eichmann duizenden Joden per dag naar Auschwitz deporteren.

Wallenberg zet zijn leven op het spel voor zijn belangrijke missie en slaagt er uiteindelijk in de belangrijke machtsfiguren voor zich te winnen en de plannen van Eichmann flink te dwarsbomen. Door zijn inzet heeft hij de levens van tienduizenden Joden kunnen redden.

Mijn mening:

Wat een indrukwekkend verhaal van Wallenberg. De minder bekende redder van Joden.

Eichmann wordt ook goed omschreven hoe brut en hoe nazi gezind hij is/was.

Helaas voor Wallenberg ontbreekt nog steeds alle spoor. Zijn familie wil niet in zien dat hij is vermoord door de Sovjets. De nalatenschap is er nog steeds mee bezig. Het wordt ook al bang gereageerd over Poetin. Dat hij niet anders zou zijn dan Stalin.

Ze hebben er tot nu toe wel dichtbij gezeten. Eichmann was een stiekeme man met verschillende namen ontliep hij zijn straf.

Bepaalde stukken was voor mij niks nieuws door de vele documentaires heb gekeken. Als je niet helemaal weet is het ook niet erg om dit boek te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *