Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Waanidee – Karin Hazendonk.

Waanidee

  • Uitgever: Letterrijn
  • Nederlandstalig
  • 9789491875397
  • september 2017

Bedank hierbij Karin Hazendonk en de uitgeverij LetterRijn voor het beschikbaar stellen van dit boek. Dat ik mee mag doen met de blogtour.

Achterklep:

Als Victor Bronckhorst op elfjarige leeftijd zijn ouders verliest, wordt hij door zijn grootouders in huis genomen. Ondanks het leeftijdsverschil en de sadistische karaktertrekken die zijn opa blijkt te hebben, ontstaat er een hechte band tussen de twee.
Opa noemt hem de uitverkorene die een belangrijke taak heeft te vervullen.

Bronckhorst ontplooit zich tot een succesvol zakenman, maar de band met zijn grootvader blijft ook na diens dood bestaan. De gesprekken tussen beiden gaan door en ook geeft opa nog regelmatig advies, al speelt dit alles zich nu nog slechts in Victors hoofd af …
Victor ontwikkelt een idee waarmee hij de door opa gegeven taak kan volbrengen. Hij verzamelt een kleine groep mensen om zich heen die hem met hun specifieke kennis van dienst kunnen en zullen zijn.

Twee jaar later wordt het land in de greep gehouden door een golf van onverklaarbare sterfgevallen. De chaos is compleet en het land verandert in een puinhoop met overal mensen die op de vlucht slaan. De geschiedenis lijkt zich te herhalen.

mijn mening:

Een boek die je vanaf bladzijden één je pakt. Het begint met een jonge Victor.

Langzaam kom je achter werkelijke gedachten waarom Victor opkijkt naar zijn opa. Het zijn korte hoofdstukken en bij wisseling van personages en heden tot verleden word goed kenbaar gemaakt door de auteur.

Heerlijke schrijfstijl waardoor je blijft lezen. Binnen past dagen zat ik op de helft.

Je kan het een dystopische thriller noemen. Ben zeer blij dat het niet werkelijk in ons leven aan de hand is. Ook goed om te lezen dat de Tweede Wereldoorlog een rol speelt in dit boek. Dat maakt de opa van Victor een echte persoon.

Een aanrader is dit boek zeker weten. Als jullie deze recensie lezen is het boek al te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *