Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Vrouwen, hoeden en Hitler – Trudie Kanter.

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789045314402
  • Druk: 1
  • maart 2013
  • 272 pagina’s

Achterklep:

De verbazingwekkende reis van Trudi Kanter – een Oostenrijkse jodin, wier moed, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen zowel haar als haar geliefden veilig de bezetting van Europa door Hitlers nazi’s doorloodste – is een herontdekt meesterwerk. In 1984 werden de opmerkelijke memoires van Trudi Kanter gepubliceerd door N. Spearman in Londen. Grotendeels ongelezen, werd de oplage uit de handel gehaald tot het in 2011 werd herontdekt door een Britse redacteur.
In 1938 is Trudi Miller een verbluffend mooie vrouw, chic, charmant en een hoedendesigner voor de best geklede vrouwen in Wenen. Ze bezoekt cafés. Ze heeft vrijers. Ze vliegt over de wereld om de laatste mode te zien. En ze wordt verliefd op de charmante en romantische zakenman Walter Ehrlich. Zodra Hitlers tanks eerst Oostenrijk en later Wenen binnenrijden, stort de wereld in die het jonge joodse paar zo liefheeft en moeten ze wanhopig op zoek naar een manier om te overleven.
Vrouwen, hoeden en Hitler is een betoverend, waargebeurd verhaal dat zich afspeelt in Wenen naar Praag naar Londen, waar Trudi veiligheid zoekt voor zichzelf, haar man Walter en hun familie te midden van de horror die Europa overspoelt. Vrouwen, hoeden en Hitler werd geschreven in onopgesmukt proza dat je raakt tot op het bot, waarmee Trudi Kanter haar onuitwisbare verhaal met de wereld deelt.

Mijn mening:

Een bijzonder verhaal over angst en moed samen in een kort verhaal over Trudi Kanter.

Ze ziet al gauw dat er gevaar komt door de nazi’s. Ze willen vluchten naar Engeland en het wordt ze niet makkelijk gemaakt door de regering. Met de oorlogsdreiging.

Het is een kort verhaal met veel diepgang. Een bijzonder verhaal over een vrouw met veel mars en lef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *