Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Vechten als een vrouw – Synthia Stoffer.

  • Uitgever: Gvmedia, Stichting
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789055993406
  • mei 2018
  • Paperback
  • 128 pagina’s

Bedank hierbij GVMedia voor het beschikbaar stellen van dit boek.

Achterklep:

‘Vechten als een vrouw’ is een combinatie van persoonlijke ervaringen, harde
data en praktische adviezen voor vrouwen gebaseerd op de JUNO-filosofie
Aware – Prevent – Action. Een unieke combinatie van mentale en fysieke zelfverdedigingstechnieken.

Het is een nuttig en inspirerend boek waarin Synthia Stoffer vrouwen aanspoort hun grenzen aan te geven, belemmerende overtuigingen vanuit de opvoeding los te laten, duidelijk te communiceren en hun kracht in te zetten waar en wanneer dat nodig is. Als afsluiting beschrijft dit boek de 10 belangrijkste basistechnieken en 10 zelfverdedigingstechnieken op de meest voorkomende fysieke aanvallen gericht op vrouwen.
Toen een vriendin te maken kreeg met ernstig seksueel geweld, wist ze het zeker, ze wil vrouwen over de hele wereld sterker en zelfbewuster maken en hun veiligheid vergroten. Dat is haar missie.

Vandaag is Synthia de enige Europese vrouw met derde dan in een van de meest effectieve self defense systemen ter wereld. Zij volgde opleidingen in Israël, Zwitserland en de Verenigde Staten. Als eerste Krav Maga-instructeur van Nederland heeft ze een nieuw zelfverdedigingssysteem voor vrouwen ontwikkeld, waarmee iedere vrouw de kans krijgt zich te verdedigen tegen ongewenste intimiteiten en seksueel geweld. Een vrouw die zichzelf kan verdedigen voelt zich veiliger.

Mijn mening:

Ben zelf erg blij dat ik en mijn zusjes altijd met ons vader oefeningen gedaan hebben betreft zelfverdediging. Dat vond mijn vader altijd erg belangrijk.

Dit boek gaat over dat vrouwen zich kunnen verweren en voor zichzelf op kunnen komen. Als je onzeker bent over je lichaam of wat dan ook zal je sneller opgepikt worden door mensen die het niet goed met je voor hebben.

Synthia is de eerste vrouw dat Krav Maga mag geven en ze heeft een eigen bedrijf opgezet om vrouwen weerbaarder te maken via de Juno self defense cursus. Achter in het boek staan voorbeelden. Als je erin interesseert bent geworden na het boek is het handig een cursus te gaan volgen.

Het is een aanrader om als vrouw maar ook als man als je belaagd word te kunnen verdedigen. Zonder echte vechtsport te beoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *