Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Van dit en van alles wat – Martine Bijl.

Van dit en dat en van alles wat

  • Nederlands
  • Luisterboek
  • 9789025472610
  • maart 2022
  • Verteller: Kees van Kooten

Achterklep:

Voorgelezen door Kees van Kooten en Berend Boudewijn Martines echtgenoot Berend Boudewijn vertelt in het eerste deel (de inleiding) over Martine, zijn leven met haar, haar werk en de periode van haar ziekte. Daarna leest Kees van Kooten voor uit haar nagelaten werk: jeugdherinneringen, brieven, een novelle, e-mails, speeches en een dagboek over haar werk bij televisie – het lijkt verschillend, maar het ademt dezelfde oorspronkelijke, amusante geest. Of het nu gaat over optreden, over hartstochtelijk tuinieren, over volhardend keramiek maken, over koppig sleutelen aan teksten – het is altijd onderhoudend geschreven. En meer dan dat. En passant fileert Martine mannelijke eigenwaan en vrouwelijk schipperen en gunt ze ons ook nog een blik achter de schermen van onze showbusiness. Berend Boudewijn heeft deze teksten verzameld en de persoonlijke inleiding erbij geschreven. Hij oordeelt volkomen terecht: schrijven was waarschijnlijk Martines liefste bezigheid en zeker haar grootste talent. Het audioboek bevat een selectie van de stukken uit het boek.

Mijn mening:

Martine wat een geweldige vrouw was het toch. Ik kende haar vooral in het begin van Het zonnetje in huis. Later via Heel Holland bakt waar zij de eerste seizoenen van deed. Wist toen nog niet dat ze een grote liefde voor schrijven had net als ik.

Ze deed ook de reclame van Hak groenten.

Berend heeft allerlei schrijversels van haar nu gebundeld in dit boek. Hier en daar komt er groot vleugje humor er door heen.

Ze is ook één van de inspiratiebron voor mij want ze heeft zoveel gedaan. Ga zeker de andere twee boeken van haar ook nog lezen en heb nog een sprookjes boek voor de efteling met Anton piek van haar in de kast.

In dit boek komt naar voren dat ze verschillende projecten open had staan op haar computer. Haha net als ik overigs. Daarin verschil ik niet veel met haar.

Het boek is aanrader om te luisteren want je ligt af en toe dubbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *