Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Te mooi voor deze wereld – Annika Evertse-SØRensen

Te mooi voor deze wereld

  • Uitgever: Schrijverij Mooi Mens
  • Nederlandstalig
  • 168 pagina’s
  • 9789490352417
  • november 2017

Bedank de Uitgeverij Mooi Mens voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Eén op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. Voor stellen die dit meemaken is het verdrietig, het einde van een liefdevolle wens. Veel vrouwen praten er niet over.

‘Ik heb mijn verhaal opgeschreven. Voor mijzelf, voor lotgenoten, voor iedereen die wil lezen wat er met je gebeurt als je kindje is overleden. Hoe je eigen lichaam je grootste vijand wordt. Welke beslissingen je moet nemen. Om uit te leggen dat je het gemis, ondanks dat je al een gezond kind hebt, als een blijvend bloedende wond in je hart meedraagt.’

‘Ik ben bijna negen weken bezig geweest met het lichamelijk afhandelen van mijn laatste miskraam. Nu kan ik ineens weer Clomid slikken voor een volgende ronde. En maar proberen. Alsof ik een taart aan het bakken ben. Zo, de vorige is mislukt, nu gewoon weer een nieuwe in de oven zetten.’

Te mooi voor deze wereld is het ontroerende debuut van Annika Evertse-Sørensen (1979)

Mijn mening:

Een onroerend verhaal over verlies van een vroeggeboorte. Ze vertelt erg duidelijk hoe zij zich voelt over de gebeurtenissen.

Aangezien ik zelf een miskraam heb gehad(volgt nog een artikel over) jaren geleden begreep ik haar gevoel helemaal. Ook de woede naar haar zelf toe en de onzekerheid.

Het is voor lotgenoten is het een fijne boek. Het is een bijzonder boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *