Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Suskind – Alex van Galen.

Süskind

  • Nederlands
  • 256 pagina’s
  • ECI B.V. (inzake New Book uitg)
  • januari 2012

Achterklep:

1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam wordt Walter Suskind aangesteld als hoofd van de Hollandsche Schouwburg. In opdracht van de Joodse Raad regelt hij dat zijn joodse medeburgers vanuit de Schouwburg op transport worden gesteld naar Westerbork, zogenaamd om in Duitsland te gaan werken. Maar als Walter ter ore komt welk lot hun in werkelijkheid te wachten staat, besluit hij een levensgevaarlijk dubbelspel te spelen. Hij sluit vriendschap met de hoge SS-officier Aus der Fu¨nten en zoekt tegelijkertijd aansluiting bij de illegaliteit. Gebruikmakend van zijn positie in de Schouwburg probeert hij een groot aantal kinderen van een wisse dood te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is.

 

Mijn mening:

Een verhaal dat gebaseerd is op de film. Binnenkort de film zeker kijken. Walter is een Joodse man die zijn gezin wil beschermen voor de Nazi’s Hij komt zichelf vaak tegen, zowel vijandig als vredehelper in het verzet. Hij probeert in het verzet kinderen zoveel mogelijk te redden van ‘werkkampen’
Maar de mensen gaan niet naar werkkampen. Walter heeft het snel in de gaten en werkt met Joodse raad mee al werken die samen met de Duitsers.

Walter is er niet blij mee maar weet wel hoe hij de Nazi’s kan bespelen en maakt er goed gebruik zijn.
Heb dit boek gelezen op mijn nieuwe Kobo Glo HD die ik gisteren gekocht heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *