Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Spijt! – Carry slee.

Spijt !

  • Nederlands 
  • Paperback 
  • 9789048850402 
  • Druk: 41 
  • maart 2019 
  • 144 pagina’s

Achterklep:

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, griijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens om hem dubbel ligt, lacht hij zelf mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond ook nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer. Misschien is het al te laat…

Carry Slee is een van de meest succesvolle kinderboekenschrijvers van Nederland. Negen keer won ze de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn inmiddels bijna 5 miljoen exemplaren verkocht.

Mijn mening:

Van het begin dat de filmeditie was heb ik dit boek gekocht en gelezen. Tegenwoordig ligt hij al lange tijd bij mijn lieve nichtje.

Dit boek geeft pesten erg goed neer wat voor effect het kan en heeft op een leven van een tiener.  Is nog altijd actueel omdat er nog overal gepest wordt. Dit boek is ook verfilmd. Ik vind dit zelf één van haar belangrijkste boeken dat zij heeft geschreven.

Ik raad dit boek dan ook echt aan om deze te lezen.

Jochem wordt gepest in de klas, Hij wordt van alles uitgemaakt door de drie populiare kinderen. Jochem dat al onzeker is over mijn lichaam en hele doen. Jochem voelt zich dan ook eenzaam.  Zal David voor hem opkomen of houdt hij zich stil? Houdt het pesten op voor Jochem?

 

One Reply to “Spijt! – Carry slee.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *