Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Spel der tronen (Game of Trones 1) – George R.R. Martin.

Game of Thrones - Het Spel der Tronen

  • Uitgever: Blind Eye Books
  • Nederlands
  • Druk: Heruitgave
  • 9789024558063
  • december 2015
  • E-book
  • 838 pagina’s
  • EPUB met digitaal watermerk

Achterklep:

Met zijn aangrijpende en veelomvattende kronieken over de liefdes, de levens en de ambities van de Starks, de Lannisters en al die andere grote families van de Zeven Koninkrijken, ondergebracht in de boeken van Het Lied van IJs en Vuur, schept George R.R. Martin een meesterwerk waarmee hij wereldwijd een miljoenenpubliek aan zich weet te binden.
Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn.

Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin.Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Starks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stark tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit, het levensgevaarlijke spel der tronen.

‘Fantasy-literatoren schrokken nimmer terug voor de nodige grandeur, maar de duizelingwekkende omvang van dit epos heeft collega-auteurs al doen hoofdschudden.’ – The Guardian

Mijn mening:

Een spannend en brute verhaal. Het is geen boek welke je snel door heen leest. Hele politieke wereld en vele personages heb je wel tijd nodig om de wereld te ontdekken.

Eenmaal over de helft ging het ook steeds sneller en wist ik ook meer over de wereld en de personen.

Heb ondertussen wel een favoriete personage. Welke dat is dat is nog afwachten wat boek twee gaat doen. Deel twee zal ik denk ik pas in het nieuwe jaar oppakken want het zijn best wel dikke pillen om te lezen. Als ik deze hele serie heb geleerd ga ik zeker de tv serie kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *