Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Smiley – Lotte Boot.

Smiley

Achterklep:

Smiley neemt je mee in een harde, gewelddadige wereld die weinig mensen kennen, maar die dichterbij is dan je denkt.

De Mexicaanse Julia is veertien als ze verliefd wordt op Dante, een lokale bendeleider van de StreetMaffia, de meest beruchte latinogang van Amerika. Bij haar homeboys en homegirls vindt Julia de familie die ze nooit heeft gehad.
Lid van de gang ben je voor het leven, maar wanneer het geweld meedogenlozer wordt, wil ze eruit. Julia besluit informant te worden voor de FBI. Tot ze onverwachts zwanger raakt, en haar dubbelrol tot een gevaarlijke confrontatie leidt.

Mijn mening:

Het verhaal begint dat Julia samen met haar ouders en broertje naar LA. Haar vader werkt zich te pletter. Zij zorgt voor haar broertje.
Ze zelf naar een nieuwe school gegaan waar zelfs bewaking rondloopt. Ze snapt niet waarom. Al snel komt ze ook achter.
Ana haar klasgenoot onterment zich over Julia en worden vriendinnen. Iedere geval dat denkt Julia.

Via ana leert ze Dante kennen. Dan word ze verliefd op hem. Dan blijkt dat Dante helemaal niet zo lief en leuk is zoals ze dacht. Hij doet dingen wat ze liever niet had willen weten. Dante is de leider van de gang.
Ze denkt haar familie en vrienden te hebben gevonden bij deze gang. Al gauw word ze wakker en wil ze eruit. Op school leert ze een politieagent kennen die haar juist probeert te helpen, Julia is namelijk goed is leren en is een echte boekenwurm.

Het is een snel lezend boek en had hem binnen paar uur uit. Ook omdat het spannende boek was en wilde weten hoe het ging aflopen.

Kan wel herinneren dat ik haar documentaire heb gezien ooit.
Ook dit boek is te lezen op vakantiebieb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *