Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Scrooge een kerstverhaal – Geronimo Stilton.

 

  • ISBN: 9789085923169
  • Titel: Scrooge, een kerstverhaal.
  • Auteursnaam: Geronmino Stilton.
  • Aantal pagina’s: 288
  • Uitgeverij: De Wakkere muis
  • Prijs: 12,95
  • Uitgegeven op: 1 december 2015

Achterklep:

Geronimo neemt je deze winter mee naar het Londen van de 19e eeuw voor een kerstervaring die je van je leven niet meer zult vergeten! Je gaat samen op bezoek bij de norse en gierige zakenknager Ebenezer Scrooge, die de vrolijkheid van kerst maar grote onzin vindt en alleen interesse heeft in geld verdienen.
Maar dan, tijdens de nacht voor kerst, krijgt Scrooge onverwacht bezoek dat zijn hele leven op zijn kop zal zetten. Eerst komt hij oog in oog te staan met de geest van zijn overleden compagnon Marley, die vroeger net zo’n kille vrek als Scrooge was en daar nu vreselijk voor gestraft wordt. Marley waarschuwt Scrooge dat hij zijn leven moet beteren als hij niet op dezelfde manier wil eindigen en kondigt aan dat er die nacht nog drie geesten zullen verschijnen.
Dit schitterende kerstverhaal, vrij naar het wereldberoemde A Christmas Carol van Charles Dickens, zit boordevol kleurrijke illustraties en zal iedere echte knaagdiervriend een onvergetelijke kerst bezorgen!

Mijn mening:

Omdat het boek nu bijna een jaar oud is en natuurlijk kerst er weer aan komt.

Een klassieker die je niet mag missen rond kerst. Een oud bekend boek die al jaren weer te voorschijn komt.

Het gaat over een oude gierige man die alleen maar aan geld denkt maar niet aan het gezelligheid van kerstmis. De nacht van kertmis gebeuren er rare dingen bij Scrooge. Hij krijgt namelijk bezoek van zijn overleden Marley.

Marley komt hem waarschuwen als hij op dezelfde voet doorgaat dat hij niet een liefdevolle bestaan krijgen en zal hij in zijn geestenwereld nog moeilijker krijgen. Hij krijgt nog een kans.

Het boek bevat tekeningen in kleur, korte hoofdstukken dat snel weg leest.

Een fijne boek die je in een dag kan uitlezen of voorlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *