Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Schaduwkus ( Academicus Vampyrus 3) – Richelle Mead.

Academicus Vampyrus 3 - Schaduwkus

  • Nederlandstalig
  • 426 pagina’s
  • 9789048805822
  • oktober 2010

Achterklep:

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.

Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Mijn mening:

Dit is deel drie alweer van Academicus Vampyrus seriee. Nu nog drie boeken te gaan en is deze serie ook alweer voorbij.  Rose heeft speciale gaven omdat ze schaduwkus is die ze dankzij Lissa heeft.  In deel twee heeft Rose Strigoi vermoord om haar vrienden te redden. Maar Strigoi willen wraak op haar en staan te wachten bij de hekken tot ze kunnen toe slaan.

Rose ziet allemaal vage vormen voor haar ogen opduiken en ziet een bekende, Lijkt wel of die ergens voor wil waarschuwen. Ze is nog verdrietig erover. Ze is bang voor verschillende omgangsregelingen die op de acaemicus.

Het boek leest weer lekker weg maar vond wel dat bepaalde dingen te veel uitgerekt was en dat kon wel ietsje sneller. Maar verder was het weer een boek met veel avontuur.

Een serie die je zeker gelezen moet hebben, ben er zelf ook veel te laat mee begonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *