Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Ritueel – Mo Hayder.

Ritueel

  • Auteur: Mo Hayder M. Hayder
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789085642923
  • Paperback

Bedank hiervoor vriendin van mij voor het lenen van dit boek.

Achterklep:

Multicultureel Bristol: een havenstad die bruist van het leven… maar ook van de dood.
Op een broeierige zomerdag vindt Phoebe – ‘Flea’ – Marley, hoofd van het duikersteam van de politie van Bristol, een hand in het water van de oude haven van Bristol. De hand blijkt afgehakt terwijl het slachtoffer nog leefde, en pas kort geleden. Onderzoek leidt naar de vondst van nog een hand – afkomstig van hetzelfde lichaam. Maar waar is dat lichaam?
Leeft de man nog? Gaat het om een drugsgerelateerd misdrijf, of is het antwoord bij de Afrikaanse gemeenschap in Bristol te vinden?
Ondertussen wordt elders in een rivier het zwaar verminkte lijk van een kleine jongen gevonden – wellicht het slachtoffer van een rituele moord. Hoofdinspecteur Jack Caffery komt naar Bristol om het politieteam bij te staan. Net als Flea is hij bezeten door het verlangen deze gruwelijke zaken op te lossen. En misschien zullen zij dan ook de demonen uit hun beider verleden kunnen bezweren…

Mijn mening:

Het begint wat traag op gang. Het is ook het eerste boek wat ik van Mo Hayder lees.

Flea is een leuke personage. Het is een spannend verhaal waar rituelen aanbod komen. Korte hoofdstukken maken het erg fijn om te lezen. Langzaam leer je ook Jack goed kennen. Een harde man welke ook met zichzelf in de knoei zit.

Ben dan ook zeer benieuwd hoe de andere delen gaan en wie Jack echt nog meer in zijn mars heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *