Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Pinkeltje en zijn vriendjes – Dick Laan.

Pinkeltje 2 -   Pinkeltje en zijn vriendjes

Afbeeldingsresultaat voor pinkeltje en zijn vriendjes 1986

  • Uitgeverij Unieboek.
  • isbn: 902690302 2
  • 1986
  • 157 bladzijden

Achterklep:

Pinkeltje, een mannetje niet groter dan je pink, is te herkennen aan zijn witte baard en zijn blauwe puntmuts. Hij woont met vijf muizebroers en Snorrebaard, de kat, in het grote huis. Op een dag komt er nog een dier bij: Wiebelstaart, de hond. Pinkeltje en Wiebelstaart worden goede vriendjes. Als Pinkeltje in de boekentas van een van de kinderen kruipt, komt hij in de school terecht. En Wipstaart, de kraai, zet het mannetje boven op de boekenkast. Gelukkig komen de bromvliegen Pinkeltje te hulp. Ook op de boerderij beleeft Pinkeltje allerlei avonturen. Hij slaapt bij de kip Tante Witveer en ziet hoe haar kuikentjes geboren worden, hij maakt kennis met mevrouw Knorreman, het varken, en belandt zelfs in het nest van de familie Ooievaar. Wil je weten hoe hij vanuit het nest op de grond komt? Lees zelf maar!

mijn mening:

Een oud verhaal die velen mensen en kinderen zullen herinneren uit hun jeugd. Dit boek gaat over pinkeltje en zijn vriendjes. De dieren hebben een rol in dit boek.

Pinkeltje woont in een groot huis in een muizenhol. De muizen zorgen voor hem. Dit boek is een aanrader voor iedereen.

Dit boek die ik hier heb is zelfs ouder dan ik zelf ben dat is best bijzonder. Ook als je geen kinderen hebt kun je dit boek lezen. Dit boek is korte hoofdstukken verdeeld en wordt vertelt in de dieren en pinkeltje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *