Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Over Winnen – Hilde Houweling.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is 9200000100730177.jpg

  • Uitgever: Brouwerij Uitgeverij de
  • Nederlands 
  • 1e druk 
  • 9789078905936 
  • november 2018 
  • Paperback 
  • 224 pagina’s

Bedank hierbij Uitgeverij Brouwerij/brainbooks voor het beschikbaar stellen voor dit boek. Vooral omdat ik respect heb voor de auteur.

Achterklep:

Hilde Houweling was een van de deelnemers aan het programma Het Voedselgevecht, dat vanaf 25 oktober 2018 in vier afleveringen werd uitgezonden op NPO3. De avond tevoren vertelde ze hierover in RTL Late Night.
In deze autobiografie wordt de lezer meegenomen in het leven van een meisje dat langzaamaan verstrikt raakt in haar eigen gedachtewereld. Ze doet fanatiek aan hockey, wil zelfs in het Nederlands elftal spelen, en heeft daar alles voor over, maar een trainer die haar misbruikt is het begin van haar ondergang. Razend knap en getuigend van zelfinzicht toont Hilde het tergend sluwe en dwingende proces van een eetstoornis. De sterke topsportster die op jonge leeftijd zelfs in Barcelona trainde is binnen een paar jaar mentaal de weg kwijt, vereenzaamd en lichamelijk gebroken. Na vele jaren van therapie en opnamen gelooft Hilde inmiddels in volledig herstel. Zij wil met dit boek troost bieden, voorkomen dat anderen dit overkomt en vooral laten zien dat er achter een eetstoornis heel andere problemen schuilgaan.

Mijn mening:

Een boek met heftige onderwerpen over het leven van Hilde. Ze neemt je helemaal mee met haar gedachten en gevoelens. Hoe ze haar eigen gevangenis maakt van haar lichaam.

Hier en daar herken ik er zeker dingen uit. Depressie heeft ook zo’n vervelende monster. Dat op sommige momenten behoorlijk kan groeien.

Seksueel misbruik laat hier ook weer zien dat het erg ver kan gaan met iemands leven te verzieken. ( Zal in mijn Story time nog over hebben al staat er wel een stukje in 16 en zwanger)

Herken me dus erg goed in Hilde haar gedrag en gevoel. Al heb ik zelf geen eetstoornis gehad, al dachten veel mensen het wel vanwege dat ik zelf slank ben en amper aan kom.

Het is een goed boek dat veel aandacht verdient. Ik vind je een kanjer Hilde. Je komt er wel. Dit over win je wel. Weet dat je het nog altijd erg moeilijk zal hebben. Je bent sterk.

Het is een makkelijk weglezend boek, zal dit boek dan ook tegen iedereen aanraden als ze willen weten wat een eetstoornis echt is. Mensen kijken helaas te veel naar het eten maar het is het gevecht binnen het lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *