Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Over leven en schrijven – Stephen King.

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 9789024563074
  • Druk: 3
  • oktober 2013
  • 288 pagina’s

Achterflap:

Over leven en schrijven van Stephen King: een bron van inspiratie, voor zowel lezers als (aspirant-)schrijvers.

‘Een meesterverteller.’ – VPRO Gids ‘Hoe doet King dat toch?’ vroeg Joost Zwagerman zich al af in de Volkskrant; hoe slaagt King er toch telkens weer in zijn lezers aan zich te binden en ze te verrassen? Hierover gaat Over leven en schrijven. Stephen King verhaalt over zijn jeugd, zijn puberjaren en zijn studietijd. Over de jaren na zijn doorbraak als schrijver – met Carrie – waarin succes en stress hem achtervolgen en de drank een uitvlucht biedt. Over het ongeluk dat hem in 1999 bijna het leven kost en hoe hij er weer bovenop komt door zijn onweerstaanbare drang tot schrijven. Over wat hem inspireert en hoe hij te werk gaat. En natuurlijk laat King zijn licht schijnen over het belangrijkste wapen van elke schrijver: de pen die de auteur altijd in de aanslag moet hebben. Over leven en schrijven is een bron van inspiratie, voor zowel lezers als (aspirant-)schrijvers. Stephen King (1947) heeft meer dan tweehonderd verhalen op zijn naam staan, waaronder vijftig thriller- en fantasy-titels, alle wereldwijde bestsellers. Zijn recentste boeken zijn Under the Dome, 22-11-1963, De wind door het sleutelgat, Joyland en Dr. Sleep.

Mijn mening:

De eerste deel van het boek vond ik wel interessant.. lees toch liever zijn andere boeken. It en Carrie no time gelezen.

Als schrijver lees ik zelf altijd al veel. Veel van wat hij als tips geeft kende ik al en was eigenlijk niks nieuws.

Als hij het nu zou gaan schrijven met de huidige tijd zou het denk ik veel meer raken. Dat hij over zijn drugs en alcohol schrijft geeft wel een persoonlijk kijkje in zijn leven. Maar een echte schrijver hulpboek is het ook niet. Heb het laatste deel niet eens meer gelezen.

Weet wel dat ik gauw weer verder met mijn eigen manuscripten moet haha. Dat blijft altijd maar weer liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *