Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Onzuiver ( Onzuiver 1)- Sarah Dalton.

Onzuiver

  • Uitgever: Dutch Venture Publishing
  • Nederlandstalig
  • 300 pagina’s
  • 9789492585103
  • januari 2018

Bedank hierbij Dutch venture publishing voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

In het Groot-Brittannië van de toekomst is perfectie te koop. Rijke ouders laten door het Ministerie voor Genetische Perfectionering (G.E.P.) perfecte kinderen maken. Mensen zonder ‘schoon’ DNA zijn Onzuiver en worden als slaaf gebruikt. De Operatie die voorkomt dat Onzuiveren nog kinderen kunnen krijgen, is verplicht.
Mina Hart is een vijftienjarig Onzuiver meisje met een geheim. Als ze met haar vader naar Regio 14 verhuist om een nieuwe start te maken, sluit ze al snel vriendschap met Angela en haar geadopteerde broer Daniel. Mina komt erachter dat Daniel ook geheimen heeft en dat zij een band delen die steeds sterker wordt.
Als Mina wordt geconfronteerd met de arrestatie van een Onzuivere klasgenoot, bewerkstelligd door hun wrede lerares, wordt het voor Mina steeds duidelijker: dit is niet het leven wat zij wil leiden. Ze wil zich aansluiten bij het verzet – de organisatie die zij verantwoordelijk houdt voor de dood van haar moeder.
Haar leven wordt nog ingewikkelder als Sebastian, een G.E.P.-jongen, verliefd op haar wordt en haar lerares hierachter komt. Voor een Onzuivere is het een misdrijf om zich in te laten met een G.E.P..
Mina slaat op de vlucht samen met Daniel, Angela en Sebastian. Ze moet vechten voor zichzelf en de mensen die haar het meest dierbaar zijn.
Want niemand is waardeloos. Niemand is Onzuiver.

Mijn mening:

Een verhaal dat veel lijkt op de the maze runner trilogie. Maar dan een meisje in de hoofdrol.

Heb er voor mijn idee erg lang over het boek gedaan omdat ik het boek vooral voor het slapen gaan las een paar bladzijden.

Het kwam langzaam op gang maar daarna werd het steeds spannender. Je kan het echt zien als the hungergames tot maze runner trilogie.

Van dit boek wordt ook een trilogie gemaakt. Ben zeker benieuwd naar de andere delen.

*update : De andere delen worden ook uitgegeven door Dutch Venture Publishing. Kijk daar dan ook erg naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *