Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Onderweg met roadie – Thomas Acda.

Onderweg met Roadie

  • Uitgever: Lebowski
  • Nederlandstalig
  • 208 pagina’s
  • 9789048827930
  • augustus 2015

Achterklep:

Een voormalig muzikant brengt een hond van New York naar Los Angeles. Op de vlucht voor alles en iedereen hoopt hij zichzelf weer terug te vinden. ‘Ik zet de auto in drive en we rijden. Met een hond achter het stuur. Links woestijn, rechts woestijn en voor ons kilometers prachtig Amerikaans asfalt’
Hij was de helft van het meest beroemde popduo dat Nederland ooit gekend heeft. Maar na de breuk met zijn collega Bob loopt de verteller van Onderweg met Roadie met zijn ziel onder de arm, en verliest hij zich in drank en drugs. Als een vriendin hem vraagt haar hond naar Los Angeles te brengen, is dat dé kans op een uitweg. De roadtrip door Amerika wordt een avon-tuur – in New York kruist zijn pad dat van een wereldberoemde dj; hij wordt liefdevol opgevan-gen door een hippiefamilie en belandt bij een bijzonder concert van Art Garfunkel. Maar vooral is het de reis waarin hij terugblikt op mislukte relaties, het succes en het einde van de samenwer-king met Bob, zijn gevecht tegen de kilo’s en vooral het gevecht tegen zichzelf. Thomas Acda (1967) is zanger en acteur. Samen met Paul de Munnik verkocht hij meer dan 2 miljoen platen. Hij speelde in talloze tv-series en films, waaronder All Stars en Alles is liefde, waarvoor hij een Rembrandt Award in ontvangst mocht nemen. Vanaf september 2015 is hij te zien in de nieuwe SBS6-serie Bureau Raampoort. Onderweg met Roadie is zijn debuutroman.

Mijn menig:

Vond het te veel heen en weer geslinger van verleden en hoe minderwaardigheid complex die man had. Het is wel makkelijk geschreven en korte hoofdstukken wat wel fijn is. Maar echt spannend en veel begrip kon ik niet ontdekken waarom hij die keuzes heeft gemaakt.

Veel flashbacks maar wilde wel meer weten over amerika zelf en de spannende reis zelf maar daar is weinig over te lezen en mocht verder uitgewerkt worden. Verder las het snel weg en lekker boek voor tussendoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *