Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Oma’s geheime liefde – Hetty Luiten.

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789051793789
  • 219 pagina’s

Achterflap:

Monique (33) is getrouwd en freelance journaliste en schrijfster. Na het overlijden van haar oma vindt ze oma’s dagboeken, waarin ze tot haar verbazing leest dat oma tot drie dagen voor haar dood nog bezielend aan haar lief schreef. Maar oma Fenna is al 38 jaar weduwe en alleen. Wie is die man van wie oma hield? Monique gaat op zoek naar hem, maar besluit ondertussen ook een boek over oma’s geheime liefde te schrijven. Helaas kan ze haar moeder niet meer om informatie vragen, want die stierf tien jaar geleden. Het schrijven helpt haar ook dat uiteindelijk te verwerken. Het wordt een gepassioneerd boek, waar al snel een uitgever voor te vinden is, maar kan ze oma’s geheim wel prijsgeven zolang haar lief nog leeft?
Met dit boek laat Hetty Luiten, die al een tiental romans op haar naam heeft staan, zien dat ze het schrijven steeds beter beheerst. Volgens kenners van haar werk is dit haar beste boek tot nu toe. Ze weet de ontroering en de pure liefde tussen de twee oude mensen zo te verwoorden dat de lezer de warmte en de pijn van Oma Fenna mee kan voelen. Een ontroerend boek om eens goed voor te gaan zitten.

Mijn mening:

Een lieve maar indrukwekkend verhaal over een vrouw dat haar liefde niet helemaal voor zichzelf kan krijgen. Het is een soort ‘verboden’ liefde.

Het verhaal is wel met hele afstand geschreven krijg daardoor niet echte connectie met de hoofdpersonages.

Hoe ontroerend verhaal ook is. Daar had het voor mij wel iets dieper in mogen gaan. De tweede wereldoorlog werd ook niet echt uitgediept over wat Oma Fenna er echt mee gemaakt heeft en blijft op de achtergrond. Dat vind ik wel jammer. Een echte tweede wereldoorlog verhaal is het niet.

Het was leuk om het te lezen.. maar echt aanraden zal ik dit boek niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *