Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Oliver Twist – Charles Dickens

Oliver Twist

achterklep:

Olivier Twist is het bekendste boek van meesterverteller Charles Dickens. Het is het legendarische verhaal over de rusteloze jongen Olivier Twist en zijn kleurrijke omgeving. Olivier is geboren in een armenhuis, waar zijn moeder is gestorven. Hij wordt verkocht aan de begrafenisondernemer Sowerberry. Deze pikt een deel van de verdiensten van de jongens die voor hem werken in. Olivier vlucht en geraakt uiteindelijk in handen van de duistere Fagin. Deze wil Olivier opleiden tot zakkenroller. En dat is het nog maar het begin van een reeks spannende avonturen. De BBC maakte van de roman een krachtige bewerking vol actie. Deze doet volledig recht aan Dickens’ meesterlijke plot.
Oliver Twist uit 1838 is Charles Dickens’ (1812 – 1870) protest tegen de wantoestanden van zijn tijd. Kinderarbeid in de zgn. work houses en de Londense onderwereld waarin straatkinderen tot crimineel worden opgeleid spelen in het boek een grote rol. Dickens schetst daarbij een prachtig beeld van het Victoriaanse Londen.

Mijn mening:

Het is een niet zo super snelle doorheen komend boek maar wel een uitgebreid verhaal over Oliver en vele andere personages. Het is erg beeldend geschreven. Het is nogal een oudere kinderboek. Het is een klassieker die online is te downloaden als e-book.

Ik had die ebook dus gedownload, ze hebben maar een klein beetje aangepast met nieuwere woorden maar niet veel.  Voor een boek uit die tijd is het goed te begrijpen en erg mooi geschreven.

Verder is het een leuk verhaal. Dat die nu zelfs digitaal te lezen is terwijl de auteur al velen jaren overleden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *