Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Ochtendkoort – Peter Gardos.

Ochtendkoorts

  • Uitgever: Ambo|Anthos
  • Nederlandstalig
  • 165 pagina’s
  • 9789026332883
  • februari 2016
  • EPUB met digital watermerk

Achterklep:

De roman “Ochtendkoorts’ van Péter Gárdos speelt zich net na de Tweede Wereldoorlog af en is een tijdloos liefdesverhaal. In “Ochtendkoorts’ wordt Miklos, een Hongaarse overlevende van Bergen-Belsen, verscheept naar een vluchtelingenkamp in Zweden. Hij heeft te horen gekregen dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Miklos wil iets achterlaten, een bewijs dat hij bestaan heeft, en stelt een lijst op van 117 vrouwen die afkomstig zijn uit hetzelfde gebied als hij, eveneens een kamp overleefd hebben en nu in Zweden zitten. Hij schrijft ieder van hen aan in de hoop op een reactie en een echtgenote.
In een ander vluchtelingenkamp leest Lili zijn brief. Ze ligt op bed, heeft niets omhanden en besluit terug te schrijven. Met elke brief raken ze verliefder. In december 1945 besluiten ze elkaar te ontmoeten, en in de drie dagen die ze samen doorbrengen raken ze ervan overtuigd dat ze willen trouwen. Ze moeten alleen nog een manier vinden om dat voor elkaar te krijgen…
“Ochtendkoorts’ is een prachtig liefdesverhaal, gebaseerd op het leven van de ouders van de auteur. Voor de lezers van “Haar naam was Sarah’, Arthur Japin en “De bakkersdochter’. Het boek is een bestseller in meerdere landen.

Mijn mening:

Een liefdesverhaal over de ouders van Peter die aan het herstellen zijn van de kamp leven tijdens Tweede wereldoorlog. Ze hebben in Bergen Belsen gezeten.

De vader is een journalist en begint te schrijven naar alle vrouwen die hij heeft gekend.

Vond hem zelf tegenvallen en het verhaal pakte mij helemaal niet. Ondanks het een waargebeurd verhaal is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *