Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Noorderlicht trilogie – Philip Pullman.

Noorderlichttrilogie

  • Uitgever: Prometheus
  • Nederlands
  • Druk: 1
  • 9789044621976
  • mei 2012
  • E-book
  • EPUB met digitaal watermerk

Achterklep:

Het gouden kompas is het boek van de zoektocht van Lyra naar haar verdwenen vriend Roger, die haar naar de bleke schoonheid van het Noorden brengt. In Het listige mes ontmoet Lyra de twaalfjarige Will, die een man heeft vermoord. En in De amberkleurige kijker ondernemen Lyra en Will een onontkoombare reis die hen zelfs naar de wereld van de doden zal voeren. Philip Pullman won vele prijzen, waaronder de Smarties Prize, de Carnegie Medal, The Guardian Children’s Fiction Prize, de Whitbread Award en de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award. Van Pullmans spannende en beroemde trilogie Het Noorderlicht werden wereldwijd meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en het eerste deel, Het gouden kompas, is verfilmd als The Golden Compass.

Mijn mening:

Het gouden kompas: 16-07-2019

Het verhaal komt langzaam op gang, je leert samen met Lyra de wereld kennen. De gebruiken van deze wereld maar ook de magie en alles erom heen.

Al gauw zodra de beer erin voor komt wordt het echt leuk en spannend. Dan gaat het ook wel weer sneller door het verhaal heen. Al kende ik het verhaal al vanwege de verfilming. Stof is een belangrijke deel in dit boek en leer je de wereld kennen. De magie begint hier langzaam open te buigen.

Het listige mes: 21-07-2019

Lyra leert Will kennen in een wereld, dat voor hen allebeide niet hun eigen wereld is. Will is gevlucht in de wereld waar hij Lyra vindt. Al gauw leren ze elkaar kennen en helpen zij elkaar. Ze gaan dan ook weer naar de wereld van Will. Lyra leert in zijn wereld dat bepaalde dingen andere lopen dan de hare.

In de wereld van Will is er haast geen magie aanwezig, de andere wereld waar zij terecht komen bevatten nog meer magie. Als je de heksen in het gouden kompas leuk vond komen er nu nog veel meer bijzondere magische personen langs.

Je zou dit deel best wel los kunnen lezen tot nu toe. Al komt het Stof en andere personages erin voor.

De amberkleurige kijker: 24-07-2019

Het laatste stuk van dit boek vond ik veel minder dan de andere twee. Bij deze was ik er niet echt meer bij. Dat kwam vooral veel politieke spellen en veel strategieën worden besproken en achterbakse gedrag van de volwassenen in het boek. Waar ik zelf nogal aan ergerde.

Ik begrijp best wel dat mensen met dit deel meer moeite kunnen hebben want dit deel is echt traag.

Heb je dit boek al eens gelezen? Zo ja wat vond je ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *