Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Nooduitgang – Colleen Cross.

Nooduitgang

Bedank hierbij Dutch Venture Publishing voor de recensie exemplaar. Zit in de streetteam van deze uitgever. Zal regelmatig boeken lezen van deze uitgever.

  • Uitgever: Dutch Venture Publishing
  • Nederlandstalig
  • 300 pagina’s
  • 9789463184205
  • juli 2016

Achterklep:

Diamanten, Doodsgevaar en Verdwijningen

Een thriller met forensisch accountant Katerina Carter in de hoofdrol

Fraudeonderzoeker Katerina Carter weet gewoon niet wanneer ze met een zaak moet stoppen en daardoor komt ze terecht in een aantal lastige en gevaarlijke situaties. Nu ze geen werk meer heeft en haar geld opraakt, heeft Kat dringend meer cliënten nodig, of ze moet met hangende pootjes terug naar haar oude, saaie negen-tot-vijf-baantje bij haar vorige werkgever. En dat is wel het laatste wat Kat wil.

Dus als Susan Sullivan, de hoogste baas van Liberty Diamond Mines, Kat inhuurt om de verdwenen financieel directeur van het bedrijf terug te vinden – en de gigantische som gestolen geld die hij met zich meegenomen heeft – neemt Kat de opdracht net iets te graag aan. Rood staan is natuurlijk een belangrijke stimulans om moeilijke klussen aan te nemen, maar haar enthousiasme verandert al snel in doodsangst als twee werknemers van Liberty op brute wijze worden vermoord. Kat beseft dat dit onderzoek wel eens gevaarlijker zou kunnen zijn dan ze had verwacht.

Alsof alles nog niet ingewikkeld genoeg is, ontdekt ze een sinister verband tussen bloeddiamanten en georganiseerde misdaad. Nu moet ze alleen nog bewijzen vinden… en zorgen dat ze niet wordt vermoord voordat ze de echte criminelen ontmaskert. Met behulp van haar vrienden en een excentrieke oom moet Kat voorzichtig te werk gaan; anders wordt haar eerste zaak misschien ook gelijk haar laatste…

‘Nooduitgang’ is een actierijke thriller die zich afspeelt in de wereld van de georganiseerde misdaad met allerlei financiële en juridische verwikkelingen, die doet denken aan de boeken van Michael Connelly en John Grisham.

Wat Amerikaanse lezers van het boek vonden:

‘Een internationaal verhaal over diamanten, doodsgevaar en verdwijningen, Nooduitgang boeide me vanaf de eerste bladzijde …’

‘Nooduitgang, de eerste in de reeks actierijke juridische thrillers met Katerina Carter in de hoofdrol, is een spannende psychologische thriller die je gewoon niet kunt neerleggen!’

‘.Adembenemende spanning en verwikkelingen!’

bestsellerauteur, esther verhoef, patrica cornwell, tess gerritsen, saskia noort, michael connelly, brynza, spannende psychologische, spannende thrillervan, psychologische thriller, spanning boeken nederlands, suzanne vermeer, tess gerritsen, siska mulder

 Mijn mening:

Een langzaam opbouwende verhaal waar langzaam tot het eind komt. In het begin had ik er moeite in om er in te komen omdat het nogal langdradig was in het begin.

Ondanks de langzaam inkomende verhaal wordt het wel steeds spannender en er gebeurt dan ook best veel waar je soms even de kluts kwijt bent. Maar op het laatst ben je wel benieuwd hoe afloopt. Het is een leuk boek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *