Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Nieuwe Buren – Saskia Noort.

Nieuwe buren (luisterboek)

  • Uitgever: Rubinstein Publishing Bv
  • Nederlandstalig
  • Audioboek
  • 9789054449393
  • juni 2007

Achterklep:

Nieuwe buren is een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.

Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is. Hun droom ontaart langzaam maar zeker in een ware nachtmerrie…
Deze uitgave betreft een audioboek.

Mijn mening:

Sinds lange tijd weer eens een luisterboek gehoord.

Het heeft wel even geduurd voor ik er echt tijd voor nam om hem te luisteren. Heb de laatste stuk tijdens mijn huishouden gedaan.

Het is een bekende thriller van Saskia Noort dat ook is verfilmd in een serie van Videoland. Heb de serie al gekeken van twee seizoenen. Herkende er wel dingen uit. Maar dit maal veel meer in de Gedachtengangen van Eva en Peter.

Dat is wel veel fijner wat het motief echt is. Ondanks het verhaal bekend is was het wel een goed luisterboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *