Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Niemand ziet het – Dolf Verroen.

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 9789025878238
  • 20 november 2019
  • 96 pagina’s

Achterflap:

Prachtige, ontroerende novelle over een jongen met een groot geheim, van Dolf Verroen en Charlotte Dematons.

Soms dacht ik: iedereen kan het aan me zien. Die jongen met dat stomme brilletje op zijn neus en die nette kleren aan, die is niet normaal hoor.

1947. Victor weet het al heel lang: hij houdt van jongens. Hij durft er met niemand over te praten. Niet met zijn vader en moeder, niet met meester Maas en helemaal niet met zijn klasgenoten. Totdat een meisje uit zijn klas verliefd op hem wordt…

Dit boek is bekroond met een Zilveren Griffel.

Eerder maakten Dolf Verroen en Charlotte Dematons het veelgeprezen Oorlog en vriendschap en Droomopa, dat eveneens met een Zilveren Griffel werd bekroond.

Mijn mening:

Heb dit boek geluisterd met Bookbeat, boek was erg leuk om te luisteren. Had in het begin van deze maand Oorlog en vriendschap geluisterd dan moest ik dit boek ook direct maar luisteren. Victor is niet zoals de andere jongens dat meisjes leuk vindt. Al heel gauw merkt Victor dat hij anders is..

Begrijp helemaal dat dit boek is bekroont met de Zilveren Griffel. Het is een fijne boek met korte hoofstukken en niet heel erg lang voor kinderen. Er wordt ook een deel geschiedenis vertelt over na de oorlog van Nederland.

Een aanrader vind ik het zeker om het te lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *