Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Nelleke – Henk Geurtsen.

Nelleke

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789492939951
  • 09 februari 2023
  • 134 pagina’s

Bedank hierbij de uitgeverij voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterflap:

Henk en Nelleke hebben een gelukkig leven, samen met hun kinderen en kleinkinderen, totdat geheel onverwacht blijkt dat zijn echtgenote een ongeneeslijke vorm van kanker heeft en acht weken daarna overlijdt.

In ‘Nelleke’ neemt Henk Geurtsen ons mee in de rollercoaster die hun leven vanaf dat moment is: de onzekerheden, de vele beslissingen die ze moeten nemen, het verdriet omdat hun zoon en schoondochter door de corona-ontwikkelingen niet naar Nederland kunnen komen.

Rode draad in het boek is dat Henk en Nelleke toch blijven genieten van de positieve dingen en elke dag het leven vieren. Henk beschrijft ook de periode na het overlijden van Nelleke en de manier waarop hij het leven oppakt, voortbordurend op de krachtige en positieve basis die ze met elkaar hebben neergezet.

Henk sluit het boek af met: “Het moeten meemaken van het overlijden van een naaste, dat gun ik niemand, maar het beleven ervan zoals wij hebben gedaan, dat gun ik iedereen.”

Over de auteur
Henk Geurtsen is organisatieadviseur en sinds 1985 getrouwd met Nelleke Oosterhof. Hij heeft twee kinderen en drie kleinkinderen, waarvan één in Australië. Elke woensdag is zijn opadag, dan past hij op een van de kleinkinderen. Verder is Henk naast zijn werk graag met de paardensport bezig. Hij houdt van lekker eten en koken, vooral de Aziatische keuken. Hij reist graag en houdt van (berg)wandelen. Zijn zwaarste opgave was een 12 daagse trektocht naar het Mount Everest base camp in Nepal. Daarnaast heeft Henk enkele keren de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en wil dat nog vaker gaan doen.

Mijn mening:

Een indrukwekkend verhaal over verliezen van een dierbare waar je mee samen leeft.

Het is geen dik boek, een liefdevolle boek over Nelleke. Hoe Henk het heeft ervaren en hoe ze hun laatste weken door zijn gekomen.

Bedank hierbij nogmaals de uitgeverij voor dit boek. Het is een aanrader om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *