Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Nazi’s in Amerika – Eric Lichtblau.

Nazi's in Amerika

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 9789029091404
  • 06 juli 2016
  • 368 pagina’s

Achterflap:

Een schokkend, onbekend verhaal over niet-berechte nazi’s in Amerika

Tot voor kort werd altijd gedacht dat de Amerikaanse regering na de Tweede Wereldoorlog slechts enkele nazi-wetenschappers asiel had verleend. De waarheid is echter veel schokkender en werd decennialang verborgen: de CIA en FBI haalden voor hun strijd tegen het communisme honderden nazi’s naar Amerika. Daarnaast stonden ze oogluikend toe dat duizenden anderen zich op eigen houtje in de Verenigde Staten vestigden. Als zogenaamde oorlogsvluchtelingen werden ze nauwelijks onderzocht, hun verleden werd eenvoudig gemaskeerd en hun oorlogsmisdaden raakten al snel in de vergetelheid. Zo konden zij weer met een schone lei beginnen.

Eric Lichtblau vertelt in Nazi’s in Amerika het schokkende en gênante verhaal van hoe Amerika een veilige thuishaven werd voor Hitlers mannen. Nazi’s in Amerika is een spannend, onthullend en goed gedocumenteerd boek.

Mijn mening:

Een interessant boek om te lezen. Dit deel wordt vaak vergeten en nergens over gehad. Ja operatie Paperclip is bij de sommige wel bekend maar gaat zoveel verder dan dat.

OSI een joodse bedrijf dat zich inzet om nazi’s op te sporen. Ook CIA en FBI er helemaal niet goed naar voren vanwege de banden met deze nazi’s.

Heb hiermee weer een tweede wereldoorlog boek gelezen en staat nog eentje op snel te lezen lijst. Maar dat is geen non-fictie maar een roman. Ook een oudere titel.

Een aanrader om te lezen als je liefhebber bent van tweede wereldoorlog boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *