Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Moffenmeisje – Pam Jenoff.

11917930

Achterklep:

Pas drie weken getrouwd is de joodse Emma Bau, als nazi-troepen haar geboorteplaats Krakau bezetten. Haar man Jakob duikt onder en Emma komt met haar ouders in een overbevolkt getto terecht. Zij krijgt de kans te ontsnappen, gaat wonen bij een katholieke tante van Jakob en krijgt via het verzet een nieuwe identiteit: Anna Lipowski heet ze voortaan. met die naam is ze redelijk veilig tot ze de aandacht trekt van een vooraanstaande nazi-officier die haar vraagt als assistente voor hem te werken. Om voor het verzet op zoek te kunnen gaan naar informatie over de nazi’s, neemt ze de baan aan. De officier krijgt ook belangstelling voor haar als persoon en dat brengt haar voor de moeilijke beslissing een verhouding met hem aan te gaan om haar man en huwelijk te redden. Een geloofwaardig verhaal, in de ik-vorm, met begrip voor de handelwijze van de jonge vrouw.

Debuut van de schrijfster die historica is en veel kennis heeft van de Pools-joodse betrekkingen. Zij woont en werkt in de VS.

Mijn mening:

Het gaat om een jonge vrouw van 19 jaar die net getrouwd is met Jakob. De oorlog is uitgebroken en haar man Jakob zit in het verzet. Emma krijgt een kans om de getto te ontsnappen. Ze krijgt een andere naam. Zal haar opdrachten van het verzet haar niet in problemen brengen?

Het is een snel lezend boek en het blijft vooral boeiend. Had dit boek binnen drie dagen uit. Ondertussen voor mijn challenge is het mijn dertiende boek die ik uit heb gelezen.

2 Replies to “Moffenmeisje – Pam Jenoff.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *