Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Mischling – Affinity Konar.

Mischling

  • Verschijningsdatum: 1-11-2016
  • ISBN: 978-90-5672-568-6
  • Aantal pagina’s: 400
  • Uitgever: Signatuur
  • Vertaler(s): Elvira Veenings
  • NUR: 302

Bedank hiervoor uitgeverij Signatuur voor het verstrekken van het boek. Ben er zeer dankbaar mee en zal hem met veel liefde lezen. Wie weet komt er ooit een mooie samenwerking uit.

Achterklep:

Het is 1944 als de onafscheidelijke tweelingzusjes Perle en Stacha in Auschwitz aankomen. Ze zijn mischling: blond haar en bruine ogen, Arisch en Joods tegelijk. Nazidokter Mengele plaatst ze meteen in zijn experiment. Ze proberen de gruwel te overstijgen met hun zelfverzonnen taal en magische wereld. Tot Perle verdwijnt. Stacha kan niet geloven dat Perle dood is. Na de bevrijding trekt ze met een jongen uit het kamp, die ook zijn tweelingbroer verloor, door het verwoeste Polen op zoek naar Perle. Een tocht vol hoop en gevaar, gedreven door wraak: ze willen ook Mengele vinden… In een onthutste wereld gaan ze op zoek naar een mogelijke toekomst.

Mijn mening:

Het is een heftig verhaal over tweelingen in de tweede wereldoorlog. Het verhaal gaat over Stacha en Perle. Ze maken door dokter Mengele veel nare gebeuren mee.

Het boek is in twee delen opgedeeld. Het boek wordt per hoofdstuk door 1 van de tweeling. Je leest hoe Mengele de kinderen veel dingen beloofden maar of die ook waar werden gemaakt weet niemand.

Het is zeker een aanrader om dit boek te lezen. Het loopt soms wel stroef maar dat mag ook best wel met dit soort boeken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *