Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Mijn verloren vrouw – Alyson Richman.

Achterklep:

In het Praag van de jaren dertig dromen Josef en Lenka over hun toekomst. De geliefden trouwen ondanks de dreiging van het nazisme. Maar wanneer de oorlog uitbreekt, verliezen ze elkaar uit het oog. Gescheiden door een oceaan bouwen ze ieder een nieuw leven op.

Nu, meer dan zestig jaar later, geeft het lot hen een laatste kans het verleden uit te wissen. Een ontmoeting tussen twee schijnbaar onbekenden roept emotionele herinneringen op. Is er nog ruimte voor een gedeelde toekomst wanneer het verleden bruut vernietigd werd? Of is deze ontmoeting een kans om oude pijn eindelijk los te laten?

Mijn mening:

Een liefdesverhaal rondom de tweede wereldoorlog. Vanaf de eerste bladzijden wordt je het verhaal ingetrokken.
Langzaam begint Lenka over haar verhaal hoe ze Jozef leert kennen en hoe haar verder verloopt nadat ze afscheiden van elkaar hebben genomen.

Heb over dit boekje maar twee dagen gedaan. Was de eerste keer dat ik van deze auteur gehoord had maar wil zeker vaker van haar boeken lezen.
De gruwelijkheden worden ook duidelijk weer gegeven wat er allemaal met de joden is gebeurt maar het mooiste vond ik dat de liefde echt centraal staat.
Of het nou liefde is voor je geliefde of familie maar ook vrienden (kinderen).

Vond het een mooi boek dat zich helaas op minder leuke tijd afspeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *