Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Meisje van glas ( Team Mortis 12) – Bjorn van den Eynde.

  • Nederlands
  • Hardcover
  • 9789464290035
  • Druk: 1
  • oktober 2021
  • 272 pagina’s

Bedank hierbij TDM uitgevers voor het beschikbaar stellen voor dit exemplaar.

Achterklep:

Het eiland Murano is in rep en roer. Twee tieners uit de Italiaanse ‘stad van glas’ verdwijnen en verschijnen weer op gruwelijke beelden. Roberto Scola kan zijn vriendin Helena Floros niet redden, wanneer een verborgen foltertuig zich van binnen in haar arm een weg naar buiten snijdt. De zeventienjarige Poolse immigrante Aniela Orkan wordt hoofdverdachte, omdat zij enkele tieners uit haar school niet mis te verstane dreigbrieven stuurde. Het enige probleem: Aniela had een jaar geleden een zwaar auto-ongeval en zit sindsdien in een zorgcentrum. Ze praat niet meer en reageert op geen enkele prikkel. Toch lijken de verhalen afgebeeld op haar glasramen model te staan voor nog meer gruwelijke feiten. Wanneer Team Mortis jeugdspionnen Jordy Smith en Megan Ryan op afschuwelijke wijze vermoord worden in de nasleep van hun onderzoek in Murano en Polen, vraagt Nielsen aan zijn nichtje Erika om samen het onderzoek voort te zetten. Voor Nielsen staat er immers meer op het spel dan de waarheid…
Mijn mening:

Weer een super spannend verhaal van de team Mortis. Dit boek lijkt zelfs dikker te zijn dan de andere delen.

De korte hoofdstukken leest het snel door. De proloog is ook direct spannend.

In dit verhaal gaan we naar Italië. Naar een klein eilandje. Case begint zelfs heel spannend. Niks is wat het allemaal lijkt.

De team gaat een hele onderzoek doen en natuurlijk ook ondercover. Niet alles loopt direct goed. Ook binnen de team zijn spanningen te voelen. Daarover zal je dit boek echt moeten lezen.

Bjorn heeft weer een top boek gemaakt. Ben trouwens best wel benieuwd hoe lang deze serie gaat worden. Wil eigenlijk alle delen lezen haha dat is denk ik geen geheim meer op mijn website.

Dit boek is wel vanaf 14+ vanwege vele gruwelijke geweld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *