Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Margie – Jillian Cantor.

18070502

Achterklep:

In het voorjaar van 1959 gaat de film Het dagboek van Anne Frank in première in Amerika. Margie Franklin woont in Philadelphia en werkt als secretaresse op een advocatenkantoor. Op het oog leidt ze een rustig bestaan, maar ze draagt een groot geheim met zich mee: een verleden en een godsdienst die ze ontkent, een land en een familie die ze heeft achtergelaten.

Margie Franklin is in werkelijkheid Margot Frank, de oudere zus van Anne. Ze blijkt niet in Bergen-Belsen overleden, maar ontsnapt aan de nazi’s en geëmigreerd naar Amerika. Jarenlang houdt ze niet alleen geheim wat haar ware identiteit is, maar ook wat er gebeurd is tussen haar en haar zusje tijdens de noodlottige laatste momenten die ze hebben gedeeld.

Dat voorjaar, terwijl haar zusje een icoon wordt, begint Margies zorgvuldig opgebouwde leven in Amerika in te storten. Wanneer verleden en heden door elkaar gaan lopen, staat Margies toekomst in Amerika op het spel. Tenzij ze zich kan verzoenen met het leven dat ze ooit heeft geleid, de mensen van wie ze hield en de dingen die ze ooit heeft gedaan.

Mijn mening:
Een fictief verhaal over Magrot Frank. Het is geen echt verhaal. Maar voor tussendoor is het leuk om te lezen.
Er gebeurd in mijn ogenn te weinig om het een interessant verhaal te vinden. Had er eigenlijk meer van verwacht.

Geen boek die ik zou kiezen om te lezen. Was blij dat die uit was.
Al las het boek wel vlot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *