Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps.

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789463491082
  • Druk: 1
  • april 2018
  • 224 pagina’s

Achterklep:

Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt. Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, waarom je soms beter kunt mailen en vooral waarom het helemaal geen compliment is als je zegt ‘maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’
Bianca Toeps (1984) is fotograaf, websitebouwer en blogger op Toeps.nl. Ze blogt en twittert veel over autisme. Dit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp.

Mijn mening:

Wat een prachtig verteld door Bianca Toeps en geschreven. De hoofdzaken reeks van Blossom Books zijn gewoon fantastisch.

Bepaalde dingen waren herkenbaar doordat ik mensen ken met autisme en ermee leef.

Het luisterde heerlijk weg, was duidelijk met de gedachtegang en alles.

Nu weer nieuwe luisterboek uit zoeken. Voor tijdens het huishouden te luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *