Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Lieveling – Kim van Kooten.

Lieveling

  • Uitgever: Lebowski
  • Nederlandstalig
  • 166 pagina’s
  • 9789048830251
  • november 2015
  • EPUB met digital watermerk

Achterklep:

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man – die door Puck ‘ome meneer’ wordt genoemd – ontfermt zich over het meisje. Ome meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

In Lieveling – gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt – geeft Kim van Kooten een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Ze laat licht schijnen op een donker thema en weet een heftig verhaal met humor te vertellen – een prestatie van formaat. Na het lezen van Lieveling wil je Puck nooit meer alleen laten.

Mijn mening:

Het is een makkelijk lezend boek. Maar mist diepgang ondanks de heftige gebeurtenissen wordt niet echt veel mee gedaan de kleine meisje te redden.

Kim van kooten heeft het luchtig proberen te houden al vind ik bij dit soort verhalen dat het niet hoeft.

Heb zelf al verschillende boeken over dit onderwerp gelezen en mag best weleuk duidelijk gemaakt worden wat het doet. Seksueel misbruik mag gewoon niet of het nou met kinderen of volwassenen gebeurd.

Angel van der vecht heeft daarover duivelskind geschreven en die is meer dan echt waard.

Dit boek lees je notime uit maar blijft niet echt hangen bij mij sowieso niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *