Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Leef! – Laura Maaskant.

Achterklep:

In LEEF! vertelt Laura Maaskant hoe haar leven is veranderd na de diagnose ‘kanker’.

Die diagnose kreeg ze op haar vijftiende, en vier jaar later opnieuw. Laura wordt na een lang en zwaar behandeltraject genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op waar ze gebleven was: na haar vwo gaat ze studeren in Amsterdam. Maar dan keert de ziekte terug. De prognose is ongewis, haar levensverwachting beperkt. Nogmaals loodzware behandelingen ondergaan wijst Laura af. Ze gaat voor kwaliteit van leven. Niet met een bucket list, maar ‘gewoon’, met haar vrienden en haar familie, en in haar werk. Zoals ze zelf zegt, ervaart ze haar leven nu juist heel intens. Laura’s ziekte brengt niet alleen rampspoed, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de tijd die haar nog rest. Haar leven is ‘in goud veranderd’.

‘Een hartverscheurend eerlijk verhaal over een jong meisje met kanker. Niet het vechten voor genezing, maar het vechten voor persoonlijke groei staat centraal.’
– Maarten van der Weijden

Mijn mening:

Een jonge meid krijgt op zeer jonge leeftijd kanker. Op haar vijftiende krijgt haar eerste diagnose, ze gaat volmondig de strijd er tegen aan. Je leest alles hoe ze het ervaart en hoe het bespreekt met haar familie en vrienden. Het is een zware tijd voor haar.
Eenmaal beter wordt het nog een zware tijd om alles een plekje te geven.

Helaas komt het vier jaar later terug nadat ze haar leven weer op orde heeft. Het is eerst weer een klap maar gauw heeft ze er vrede mee.
Ze geniet van haar tijd.

Heb zeker respect voor haar hoe ze in haar leven staat, ondertussen zijn er al verschillende producties over haar leven gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *