Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Kruistocht in spijkerbroek – Thea Beckman.

Kruistocht in spijkerbroek

Achterklep:

‘Het boek is gewoon alleen maar goed!’ NRC Handelsblad
De zestienjarige Dolf uit Amstelveen geeft zich op als proefkonijn: hij zal door een materietransmitter teruggeflitst worden naar de Middeleeuwen om daar middag een kijkje te nemen. Maar door een foute berekening komt hij in het jaar 1212 terecht in een Kinderkruistocht die net uit Keulen is vertrokken en niet op het riddertoernooi in Montgivray in Midden-Frankrijk dat hij zo graag wilde bijwonen. Verbijsterd ziet hij duizenden gelovige – en vooral goedgelovige – kinderen, aan wie wonderen zijn beloofd, zingend aan hem voorbijtrekken. Zij zijn van plan met hun blote handen het Heilige Land van de Saracenen te bevrijden. Om vijf uur diezelfde middag moet Dolf weer op de afgesproken plek staan om teruggeflitst te worden naar de twintigste eeuw – tenminste, al ser niets fout gaat…
Bekroond met een Gouden Griffel en de Europese prijs voor het beste historische jeugdboek.

Mijn mening:

Een zestiendejarige Dolf uit Amstelveen komt in de middeleeuwen terecht als hij via tijdreizen daar komt.
Het is de dertiende eeuw, de kinderkruistocht is in volle gang. Eerst red hij Leonardo van straatrovers en zijn direct bevriend met elkaar. Samen gaan ze mee in de kruistocht die veel stroppelingen en zwervers mee heeft. Veel kinderen vallen dood neer en/of zijn erg gewond.

Leonardo heeft een ezeltje en vervoerd daarom de kinderen mee. De kinderen geloven in het wonder die Nicolaas heeft verteld, maar klopt het wel wat ze de kinderen vertellen. De middeleeuwse kinderen zijn goedgelovig en vertrouwen erop dat ze het wonder te zien krijgen.

Ze krijgen tijdens de tocht met veel geweld en wilde dieren te maken maar ook met honger en ziekten. Zal Dolf sterk zijn en de kinderen tot het einde helpen?
Daarvoor zal je het boek moeten lezen.
Vinden zijn ouders hem ook weer terug voor het te laat is.

Heb erg genoten van dit boek. Het duurt wel even voor ik hem uit had volgens mij had een ik soort leesdipje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *