Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Kom hier dat ik u kus – Griet op de beeck.

Achterklep:

Kom hier dat ik u kus is een roman over Mona, als kind, als vierentwintigjarige, en als vijfendertigjarige. Een verhaal over waarom we worden wie we zijn, geschreven met humor, scherpte en veel schaamteloze eerlijkheid. Over ouders en kinderen. Over kapotte mensen en hoe zij ongewild anderen ook kapotmaken. Over waar verantwoordelijkheid eindigt en schuld begint. Over geheimen en eenzaamheid. Over ziekte en zwijgen. Over de gevaren van sterk zijn. Over vergeten en niet kunnen vergeten. Over jezelf durven redden. En natuurlijk ook nog over de liefde. Omdat dat alles is wat we hebben, of toch bijna.

Mijn mening:

Vond het beetje langdradiger boek en pakte het niet altijd goed de verhaallijnen. Heb anders weinig moeite met Vlaamse taal maar kwam bij deze wel erg moeilijk in. Moest elke keer mijn hoofd erbij houden.

Heb meer vlaamse auteurs gelezen en daar had ik geen moeite mee. Maar wel blij om één van haar boeken hebben gelezen.
Het is verder wel een vermakelijk boek. Was wel fijn een herkenning te lezen kapotte gezinnen en verharding dat een kind er weinig aan kan doen. Dat die zich niet geliefd voelt. Dat de probleem veel verder ligt dan het gezin dat kapot is. Maar door keuzes van de ouders en beslissingen van de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *