Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Kind van een oorlog – Anne Wiazemsky.

16021883

Uitgave: Gebonden met stofomslag
Prijs: € 19,95

en met ebook met social dm.

achterklep:

Claire, de dochter van een beroemde Franse schrijver, werkt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog als chauffeur voor het Franse Rode Kruis. Ze is vastbesloten zichzelf nuttig te maken en ondanks alle ellende om zich heen geniet ze van haar vrijheid. Wanneer er een einde aan de oorlog komt vertrekt ze met pijn in haar hart naar haar ouders. Maar in Parijs kan ze niet meer aarden. Ze besluit haar verloving te verbreken en wordt uitgezonden naar het verwoeste Berlijn. Daar ontmoet ze Yvan, een charmante Fransman van Russische afkomst. Het is het begin van een hartstochtelijke maar vrijwel onmogelijke liefde.

mijn mening:

Het begint met brieven van Claire vanuit waar ze zich op dat moment bevind met haar team van de rode kruis. Ze is niet echt blij met haar verloving. Ze kiest toch voor zichzelf na onrustige tijd van de oorlog. Ze gaat naar Berlijn om daar mensen te verzorgen en alles proberen op te knappen.

In die tijd leert ze ook haar huidige man Yvan kennen, Het is niet echt makkelijk maar ze komen overal wel weer doorheen. Op de laatste bladzijden kom je achter dat het verteld word door een andere persoon aan het kind van dat stel.

Het boek leest niet altijd even makkelijk weg, het duurt even voor je in het verhaal zit.

Als je van boeken van de tweede wereldoorlog houdt moet je hem wel lezen. Het is niet echt heftig beschreven. Het is wel een waargebeurd verhaal vergeleken met sommige boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *