Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Kees de jongen – Theo Thijssen

Kees De Jongen

Achterklep:

“Vele mensen schijnen Kees Bakels niet eens te hebben gekend, en dat is eigenlijk niet goed te begrijpen. Is hij niet zowat de belangrijkste jongen geweest, die er ooit heeft bestaan?”

Na de vele herdrukken en recente verfilming van Kees de jongen sinds de eerste druk in 1923, kunnen we rustig stellen dat deze beginregels inmiddels hun geldigheid hebben verloren: is er nu nog iemand die níet van Kees Bakels, die níet van Kees de jongen heeft gehoord

Mijn mening:

Een klassieke verhaal in een klassieke sfeer van Amsterdam. Heerlijk kinderboek en de problemen rondom hun gezin slaat later ook in als een huis.

Een tien jarige knul die opgroeit op de Amstel in de tijd 1920, die waren er allemaal niet de luxe van nu. Ondanks dat Kees veel fantasy heeft maakt hij er wat van.

Ik heb de oudere versie gelezen met echt oud Nederlands, daar kom je niet makkelijk doorheen Het duurde dus langer.  Verder is wel een boek die je moet hebben gelezen al is het voor school of omdat je graag klassiekers leest, gewoon lekker doen.

Ik heb er iedere geval geen spijt van. Kees de jongen is tegenwoordig door Tiny Fisscher herschreven en in ander jasje gestoken (natuurlijk wel hetzelfde verhaal maar meer hoe het Nederlands nu is.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *