Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

In de voorste linie ( Frontlines 1) – Micheal Grant.

In de voorste linie

  • Uitgever: Harpercollins Young Adult
  • Nederlandstalig
  • 416 pagina’s
  • 9789402723205
  • april 2017

Bedank hierbij Harpercollins Nederland voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Achterklep:

Vriendschap in tijden van oorlog Verenigde Staten, 1942. Drie doodgewone meisjes besluiten dienst te nemen in het leger. Rio doet het voor haar gesneuvelde zus, voor Frangie is het de enige manier om haar droom – arts worden – uit te laten komen, en de Joodse Rainy heeft er alles voor over om Hitler tegen te houden. Geen van drieën had verwacht om ook echt aan het front terecht te komen, maar dat gebeurt toch, en plotseling bevinden ze zich midden in de waanzin van de oorlog. In de hitte van de Tunesische woestijn ontdekken ze wat dorst en doodsangst is, maar ook wat échte vriendschap waard is…

Mijn mening:

Een spannende tweede wereldoorlog boek over meiden in de oorlog. In de tijd normaal zijn er geen enkele vrouw in het leger.

Dat heeft Grant mooi weer gegeven. Heb met dit boek wel langer over gedaan dan 7 dagen wat ik normaal doe. Maar dat maakt niks uit.

Hier en daar vond ik het langdradig worden en miste ik spanning. Was vooral nieuwsgierig wanneer de meiden elkaar zouden ontmoeten en miste de actie in het verhaal.

Maar dat werd helemaal goed gemaakt eenmaal daar. Er komt ook een deel twee aan. Ben dan ook benieuwd naar dat boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *