Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank – Jacqueline van Maarsen.

Ik heet Anne, zei ze, Anne Frank + dvd

Achterklep:

Het verhaal van Anne Frank is al vele malen verteld, natuurlijk in de eerste plaats door haarzelf in haar wereldberoemde dagboek. Deze boek DVD combinatie geeft een ongekend intiem beeld van het joodse meisje en de dingen die haar bezighielden. We volgen de gebeurtenissen die ertoe leiden dat zij en haar familie hun toevlucht nemen in het Achterhuis. We zien hoe Anne haar gedachten en gevoelens deelt met haar denkbeeldige ‘dagboekvriendin’ Kitty, en hoe ze verliefd wordt op haar 15-jarige mede-onderduiker Peter. En bij dat alles zijn we ons bijna voelbaar bewust van de constante Nazi-dreiging…

Mijn mening:
Het verhaal begint met de moeder van Jacqueline van Maarsen. De geschiedenis van haar moeder begint in Frankrijk.
Het is geen groot deel maar ze had het nodig om zo haar eigen verhaal te kunnen vertellen. Hoe ze Anne Frank leerde kennen.

Ze vertelt haar eigen gedachten hoe zij over Anne dacht en de tijd die ze met Anne heeft gehad en natuurlijk de gevolgen die Anne heeft achter gelaten. Als Anne het had geweten hoeveel effect ze op andere heeft gehad. Zou ze dan nog de dagboek hebben geschreven.

Jacqueline had er lange tijd last van het gemis en moeite met het dagboek van haar. Jacqueline had wel goede band met de vader van Anne. Otto Frank die veel dingen heeft opgezet voor Anne.

Het is even doorkomen de eerste bladzijden maar wel belangrijk het gescheidenis van haar ouders mee te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *