Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Ijskoud ( Acadmicus Vampyrus 2) – Richelle Mead

Academicus Vampyrus: IJskoud

  • Nederlandstalig
  • 9789048806058
  • juli 2013

Achterklep:

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn. Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken. Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht. Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Mijn mening:

Dit is deel twee van de serie Academicus Vampyrus, Rose weet nog niet om te gaan met de verliefdheid naar Dimi(ja ik kort hem af, vind ik leuker klinken). Rose is een dhampier half mens en half vampier. In de eerste deel hebben ze te maken met  een slechterik die gelukkig is opgepakt. Hebben ze dus geen last meer van.

Ze zijn nu ongeveer twee jaar nadat ze zijn wegglopen in veel angst en veel avontuur zullen ze weer mee maken. Ze worden goed in de gaten gehouden. Rose probeert Dimi te vergeten. Mason is haar nog altijd trouw en ze gaat dit keer op zijn flirt in. Maar net of het echt wat wordt gebeurt er iets waar ze eigenlijk niet achter staat.

Dan begint de grote avontuur met Rose en Mason en de rest van de vriendengroep. Lissa blijft achter. Rose wil haar niet in gevaar brengen.

Heb natuurlijk weer genoten van dit deel, normaal typ ik direct een recensie maar lukte niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *