Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Hybrid De nieuwe wereld – Greet Ilegems.

Hybrid

Achterklep:

Amina is een slim maar schuw meisje dat opgroeit tussen de wezen van een buitenwijk in het arme noorden. Haar moeder ligt sinds Amina’s geboorte in een bizarre coma. Dankzij een overheidswedstrijd wint ze op haar dertiende een beurs aan het presidentieel college waar ze als buitenbeentje tussen de kinderen van de elite belandt. Maar er is nog iets wat Amina anders maakt en aan het einde van haar tijd aan het college lopen de spanningen op. Nog een laatste maal gaat ze samen met haar klasgenoten op schoolreis. Een moment waarop alles verandert.
“Felgroene ogen staarden hem aan. Hij kwam dichterbij. Het volgende moment was de jongen weer verdwenen en had Hadrien zelfs geen idee meer dat hij de onbekende ooit van zo dichtbij had gezien.”
“Er is iets gaande, diep onder de grond, iets waarvan zelfs de leiders van het continent geen weet hebben.”

Mijn mening:
Een boek die je bezig blijft houden. Heerlijk beschreven boek. Je leeft dan ook echt mee met Amina. Dat een slim meisje is. Maar helaas zonder moeder moet doen omdat haar moeder in een bizarre coma ligt. Amina wint het overheidswedstrijd en daardoor naar de elite school word gestuurd om daar te mogen leren, Leert ze vrienden kennen.

Alles loopt lekker bij Amina. De einde van school nadert. In die twee maanden gebeuren bij Amina vreemde dingen, Amina heeft blijkbaar een gave.

De auteur is de bedoeling dat dit boek een reeks van zes delen gaat worden.
Want er is namelijk aan het eind van het verhaal een open eind.Kan namelijk niet wachten op de andere delen.

Er gaat zoveel met Amina gebeuren en veel in haar gedachten dat je soms even de draad kan kwijt raken. Maar daardoor is het niet minder om het boek te lezen. Het geeft een goede indruk over het leeftijd van het meisje en welke problemen ze mee te maken krijgt. Het pesten en anders zijn en natuurlijk opgroeien naar volwassenenheid.
Een echte young adult boek en je kan het vergelijken met de hongerspelen en divergent series.
Dat heeft ook met capaitol te maken dan is dit over de firma. Bedrijven die de baas zijn en dus ook het meeste macht hebben om minder bedeelde mensen laten werken als slaven.

Amina leert haar mensen dan ook gauw kennen en komt ook achter regels maar of ze met die regels eens is? daarvoor zal je het boek moeten lezen.
De meeste online boekhandels hebben ze wel en anders kan je altijd bij je eigen boekhandel hem bestellen.

De auteur heeft dit boek in eigen beheer uitgegeven maar zeker niet minder erg maar juist meer de moeite waard om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *