Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Hoe ik nu leef – Meg Rosoff.

  • Uitgever: Moon
  • Nederlands
  • 9e druk
  • 9789048830299
  • augustus 2015
  • Paperback
  • 208 pagina’s

Bedank Connie voor het winnen van de goodiebag pakket welke ik in April 2018 heb mogen ontvangen. Op mijn instagram staan er meer op.

Achterklep:

Stel je een droomzomer voor in de nabije toekomst. Alles staat in bloei. Het gras zo groen dat je het kunt proeven. De zon op je huid. De zoete geur van honing. Een hand die je been aanraakt. Je wordt verliefd op degene op wie je niet verliefd zou moeten worden. Stel je voor dat deze wereld verandert in een chaos en jouw droomzomer verandert in een nachtmerrie.
Dit overkomt de 15-jarige Daisy uit New York, die de zomer doorbrengt bij haar neven en nichtje in Engeland.

‘Dit is een loepzuiver en tijdloos verhaal over liefde, verlies en overleven in tijden van oorlog. Een roman om levenslang in je hart te sluiten en om eindeloos cadeau te doen aan alle kleine en grote mensen die weten wat het betekent om verliefd te zijn. Generaties zullen van dit boek genieten: het wordt geheid een klassieker.’ – Renate Dorrestein

Mijn mening:

In het begin is nogal een vage boek, daarna begint het overleven in een oorlog. Er wordt niet echt duidelijk wie of hoe de vijand is. Het is geen dik boek maar een echte Young adult kan in het niet noemen.

Weet wel dat de hoofdpersoon verliefd is en dat zwaar te pakken heeft. Als de oorlog begint en ze worden uit elkaar gerukt. Daisy en Pip moeten proberen te overleven. De onzekerheid waar de broers van Pip zijn is een raadsel.

Begrijp best dat dit boek wordt of werd gebruikt voor de leeslijsten. Als ik had geweten welke de vijand was geweest had ik het een fijner boek gevonden. Je wordt in het ongewisse gehouden, je snapt er niks van. Dat maakt het erg vaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *