Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Hindergroen – Martine Bijl.

Hindergroen

  • Nederlands
  • Luisterboek
  • 9789025470265
  • oktober 2020
  • Verteller: Esther Scheldwacht
  • Speelduur: 03:26:31

Achterklep:

Martine Bijl hanteerde de pen al jaren voor haar hersenbloeding: teksten voor haar theatersolo’s, liedjes, vertalingen van musicals, columns in Zin, sprookjes en teksten voor Heel Holland Bakt. In Hindergroen schreef ze over haar leven, over haar vader, die huisarts was in Amsterdam-West, over het verslavende van tuinieren, over haar hekel aan onbegrijpelijk design, over haar liefde voor taal en over haar moeder, het doktersvrouwtje dat niet van haar achterwerk sprak maar over haar bilquadranten.

Mijn mening:

Martine verteld in dit boek over haar vader, hij is een huisarts. Ze verteld ook over haar werk als musical vertaler hoe veel werk erin zit.

De band met haar moeder verteld ze ook breeduit. Zelf houdt Martine vooral van tuinieren in haar eigen tuin. Heeft ze hele verhaal in dit boek erover.

Je hebt het zo weer uitgeluisterd. Want zolang duurt het niet. Je leert Martine nog beter kennen. Wat was het ook een prachtige vrouw.

Het ging ook over haar onzekerheid over haar gewicht en aankomen. Dat ze taart liet staan en vele opmerkingen over kreeg. Dat is best wel herkenbaar want dat krijg ik ook vaak over mijn gewicht.

Het is een aanrader als je Martine Bijl hebt gevolgd bij alles wat ze gedaan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *