Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Het weeskind – Pam Jenoff.

  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • Nederlands
  • 1e druk
  • 9789045218038
  • april 2019
  • Paperback

Bedank hierbij de uitgeverij voor het beschikbaar stellen voor dit boek.

Moffenmeisje – Pam Jenoff.

Diplomatenvrouw – Pam Jenoff.

Achterklep:

Een verhaal over vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over twee bijzondere vrouwen en hun aangrijpende verhalen over opoffering en overleven.
Als de zestienjarige Noa zwanger blijkt te zijn van een nazi-soldaat wordt ze gedwongen haar kind af te staan. Ze moet haar ouderlijk huis verlaten en komt terecht in een kamer boven een klein station. Om te kunnen overleven, wordt ze schoonmaakster op het station.
Op een dag ontdekt ze een goederenwagen met tientallen Joodse baby’s die op weg zijn naar een concentratiekamp. Noa denkt aan het kind dat van haar is afgenomen en in een opwelling die haar verdere leven zal bepalen, pakt ze een van de baby’s op en vlucht ze. Ze vindt onderdak bij een Duits circus, maar om daar niet op te vallen moet ze zich bekwamen in trapezewerk. Intussen probeert ze zich niets aan te trekken van het vijandige gedrag van Astrid, haar collega-trapezewerkster. Tussen de twee vrouwen die aanvankelijk rivalen zijn, ontwikkelt zich echter al gauw een hechte band.
Maar wanneer de beschermende façade van het circus niet langer stand lijkt te houden, moeten ze bepalen of hun vriendschap sterk genoeg is om elkaar voor gevaar te behoeden – of dat de geheimen die ze bij zich dragen alles kapot zullen maken.

Mijn mening:

Dit boek heb ik in 24 uur gelezen. Pff wat een boek. Noa en Astrid nemen je helemaal mee in het verhaal over een circus dat mensen beschermd.

In het begin loopt de vriendschap tussen de twee vrouwen niet echt lekker maar langzaam leren ze elkaar te vertrouwen.

Het is snel weg te lezen ondanks de heftige gebeurtenissen in het boek. Het einde zal je echt verpletteren. Ik heb dan ook tranen gelaten op het einde. Waarom ik moest huilen ga ik niet zeggen want dan hoef je het niet meer te lezen.

Dit is een echte aanrader om te lezen want het is het geld echt waard. Dit is dan ook één van mijn favoriete boeken tot nu toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *