Liefde voor boeken Amanda

Waar boekenliefde verder gaat dan lezen.

Het verlangen – Brigitte Hooijmakers

Achterklep:
Het Verlangen is het boek bij de bioscoopfilm met in de hoofdrol Chantal Janzen en het literaire meesterwerk Het Verlangen.
Marc en Boudewijn Goudemondt zitten in de problemen. Hun uitgeverij heeft dringend een bestseller nodig om niet failliet te gaan. Tussen de ingestuurde manuscripten vinden ze Het verlangen, een literair meesterwerk. Het enige nadeel: de auteur, Herman, blijkt hevig te stotteren en is erg mediaschuw. Hoe goed het boek ook is, de broers weten dat ze met Herman niet aan hoeven te komen bij de media. Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte zich bij de uitgeverij meldt met een beroerd manuscript, zien Marc en Boudewijn mogelijkheden. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman. Maar kan Brigitte iedereen wel overtuigen dat ze literair schrijfster is? En wat als Herman ooit spijt krijgt van de deal?
Het verlangen is een film van Joram Lürsen naar een scenario van Frank Ketelaar.

Mijn mening:

Een heerlijk boek om tussendoor te lezen vooral als je al meerdere thrillers achter elkaar hebt uitgelezen is het erg fijn. Een boek te lezen zonder te veel nadenken.

Heb meer dan een jaar geleden dit boek samen met de dvd gewonnen via de uitgeverij Q (tegenwoordig heette ze nu uitgeverij Volt).

Had helemaal niet verwacht dat ik af en toe echt kon lachen. Al miste ik wel een paar stappen dat niet zijn gedaan aan de manuscript. Dat is het enige jammere eraan.

Een echte feelgood boek als je even niet te veel wilt nadenken in boeken. Ook een fijne boek voor tijdens de kerstdagen te lezen. Het gaat tenslotte om familie en een uitgeverij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *